Plaster fun time

Tog med mig barnen till plaster fun time idag för att hitta på något extra kul nu när det är sista sommarlovsveckan innan skolan börjar igen. Barnen uppskattade det och tyckte det var väldigt roligt att få måla sina små gipsfigurer. Självklart valde Stellan en dinosaurie, ingen big surprise där inte men det var inte Elsas heller så hon valde att måla kattungar. 
Nästa vecka är det tillbaka till rutinerna som gäller och nu börjar även lillkillen skolan eller ja dagis då, något han ser framemot väldigt mycket. Han älskar att leka med andra barn så jag tror att det kommer gå toppen att lämna honom där, jag hoppas det i alla fall. Men när man tar med sig sin nya skolväska när vi går ut på promenad så tror jag att man längtar efter att få börja skolan ganska mycket.
 
Dagen började väldigt bra, gick som vanligt upp för att väcka barnen och Stellan vaknade med ett stort leende på läpparna och slängde sig direkt över mig och gav mig världens kram. Min söta lilla busunge! Sen spenderades största delen av dagen på Stellans rum där vi byggde olika legofigurer, helst skulle det byggas flygplan och båtar  så det fick det bli.
 
Vet inte riktigt vad kvällen bjuder på mer än att jag ska skicka iväg några mail som ska få igång mina planer om framtiden ytterligare och sen lite pluggande. Ser dock fram emot morgondagen då jag som vanligt ska träffa tjejerna och förhoppningsvis en del nya människor som också bor i området, ska bli kul att träffa lite mer folk här.

Time just flies by!

Den här helgen har verkligen varit slappare än slappast men jag antar att det är okej när man har varit sjuk och ärligt talat så behövdes en riktig slapphelg nu!
Kom precis hem från Panera där jag träffade Lajla, Justine och Monica. Känns fortfarande konstigt utan Elisabeth och Tabea men jag antar att det inte är så konstigt då de har varit en stor del av min tid och mitt liv här. Kommer nog inte riktigt vänja mig vid ett liv utan dom här i MA men som tur är har jag mina andra toppen tjejer. Vi gick till det nya froyo stället idag också för att testa på det men jag måste nog säga att jag föredrar Orange leaf, inte för att det är någon större skillnad men ändå.
 
Veckan blir kortare än vanligt då jag är ledig på fredag, woho! Dock tänkte jag använda lite av min tid till att plugga då jag har två uppsatser och 10 sidor att skriva så det är inte lika kul kanske.. Måste bara få igång fantasin lite, ett tag sen jag skrev uppsatser nu. Vad veckan och helgen bjuder på har jag ingen aning om men jag antar att jag som vanligt kommer att spendera mycket tid med mina tjejer. Imorgon ska jag även skicka in lite papper och grejer så att jag kan komma igång med mina nya äventyr, kan inte fatta att jag bara har 2 och en halv månad kvar här nu!
 

Smells like a skunk!

Har precis placerat mig i sängen efter att ha jobbat under kvällen. Äntligen frisk och det tackar jag för, spenderade hela torsdagen i sängen och det fick bli en tidig kväll igår också. Med andra ord en ovanligt lugn helg. Känner mig fortfarande inte 100% frisk men det är mycket bättre. Tog en lång sovmorgon innan jag hoppade in i bilen och begav mig till mallet för att inhandla lite scrapbook saker till barnens album. Hann självklart med en sväng till forever 21 också, frågan är bara hur jag ska överleva hemma i Sverige sen..
Kvällen har jag då spenderat med mina små trollungar. Film, chips, glass och mys är några ord som beskriver kvällen väldigt bra. Stellan somnade i mitt knä ganska snabbt så Elsa och jag bestämde oss för att titta på lite Scooby Doo innan vi gick upp och la oss i sängen. Som vanligt flöt allting på och var enkelt, har verkligen två underbara ungar!
 
Imorgon väntar sovmorgon, skype och förmodligen en träff med tjejerna som jag inte har sett på evigheter känns det som. Kanske ska passa på att börja plugga lite med nu när jag snart ska åka iväg och läsa mina sista 3 credits. En helg kvar och sen är jag done med mina credits och pluggandet här i staterna!
 
För övrigt så berättade mina värdföräldrar att vi har en skunk som går runt här utanför och nyfiken som jag är var jag ju tvungen att gå ut för att se vad det luktar som och det luktar inte gott kan jag säga!
 
 

another goodbye

Veckan blev väl inte riktigt som planerat..
I tisdags blev jag upplockad av min fina vän Elisabeth som skulle ha sin goodbye-dinner så vi begav oss till Olive garden där vi spenderade hela kvällen. När vi väl var hemma blev det många kramar och lite tårar innan jag gick in till mig och hon åkte vidare. Man träffar verkligen underbara människor här och det är verkligen inte kul att man måste säga hejdå sen.
Så nu är det jag som är "the old one", vilket innebär att alla jag umgås med är nyare au pairer än vad jag är. Förut har jag alltid varit den nya men nu är det slut på det!
 
Igår när jag kom upp och skulle börja jobba fick jag veta att E hade åkt på magsjukan och det dröjde inte länge innan Stellan också hade fått det så vi spenderade största delen i sängen tittandes på tv. Tvättade händerna konstant och använde väldigt mycket handsprit hela dagen men det hjälpte tyvärr inte så runt halv sex låg jag i sängen och mådde skit. Det har inte blivit alls mycket sömn inatt så seg och illamående som jag var gick jag upp imorse för att ta mig igenom ytterligare en dag men fick då veta att övriga i familjen också åkte på det så nu ligger vi här allihop. Ska spendera min dag i sängen i alla fall, det är en sak som är säker så godnatt!

Great but weird NY weekend!

Helgen i New York var toppen, även om saker och ting kanske inte riktigt gick som de borde. Det började ju som sagt med att min vän försov sig vilket ledde till att vi fick ta en senare buss och även missade bussen som vi skulle ha tagit till NY. Det enda positiva här är att man tack och lov kan ta en senare buss även om man har bokat för en viss tid. Vi kom i alla fall fram till south station och jag gick fram till bolaget vi skulle åka med för att få biljetterna. De tittade på mig som och jag vore dum i huvudet och inte fattade att jag missat min buss, vilket jag redan sagt att jag gjort och ville därför med en senare buss. Efter några suckar och blickar fick jag tillslut mina biljetter och jag kan garantera att det var mig de pratade om när de började snacka kinesiska med varandra blandat med ytterligare suckar och lite skratt.
 
När vi tillslut kom fram till NY efter cirka fem timmar (visst måste man bara älska allt vägarbete och annan skit?) så åkte vi till vårt hostel för att lämna väskorna. Det var första och sista gången jag bor på det stället kan jag lova! Killen i receptionen var otroligt långsam och seg, tror även att han var hög, och sen när vi gick in på vårt rum trodde jag att jag skulle dö. Hela rummet stank av urin, så fruktansvärt äckligt så det var bara att plocka fram parfymflaskan och spruta ner hela rummet. Vi lämnade så fort vi kunde och åkte sen in till Union square för att äta lite lunch. Sen gick vi vidare till en trädgård som dom har byggt på gamla järnvägsspår som går över gatorna, väldigt fint där! Kvällen spenderade vi på times square som alltid är lika underbart att gå runt på!
 
När vi kom tillbaka till hostelet igen så började saker och ting gå snett igen. Det började med att vi inte kunde komma in för det var väldigt krångligt att låsa upp ytterdörren och även den gången satt det en otroligt seg människa i receptionen. När vi sen ville komma ut ur vårt rum för att göra oss i ordning så kunde vi inte öppna dörren, även om låset inte var låst så där står vi mitt i natten tre tjejer inlåsta på ett rum på ett skumt hostel. Tillslut kommer kvinnan i receptionen och öppnar åt oss men hon säger ingenting utan tittar bara på oss som om vi vore dumma i huvudet och sen går hon. Så vi fick istället gå tillbaka till henne för att säga att dörren inte fungerade som den skulle så vi fick istället använda en annan dörr som gick in till receptionen istället men när vi på morgonen vaknar och ska gå ut så är denna dörren också blockerad så då står vi där med två låsta dörrar och har ingen aning om hur vi ska ta oss ut. Tillslut kom det dock en kille och öppnade åt oss så vi tog våra saker och stack så fort vi kunde.
 
Tanken var att vi skulle ha gått på en musikal under söndagen men då vi inte hade tillräckligt med tid så bestämde vi oss för att gå på Madame Tussauds vilket också var kul. Vi gick runt lite på Times square innan det var dags att bege sig till Chinatown för att ta bussen hem igen.
Det var en bra helg även om mycket kunde varit bättre, ser redan fram emot nästa resa till storstaden!

Not a morning person..

Efter alldeles för lite sömn inatt så blev inte morgonen mycket bättre av att ingenting gick enligt planerna.. Klockan ringde 6.30 och jag ville inget hellre än att dra täcket över huvudet och sova lite till men en kvart senare släpade jag mig upp ur sängen för att packa klart det sista och göra mig i ordning innan det var dags att bege sig till New York city. Blev klar i sista minuten som vanligt och stressade ner till bussen bara för att upptäcka att det tar 2 minuter att gå dit och inte 10 som jag trodde men jag var ju i alla fall i god tid. Men det visade sig att det inte hjälpte speciellt mycket då min vän försov sig så det var bara att traska hemåt igen för att vänta tills nästa buss skulle gå en timme senare. Ute är det fruktansvärt kvavt och äckligt, vill inte alls stå där och vänta på bussen men that's life antar jag. Så ja, nu sitter jag alltså här och väntar på att klockan ska bli tillräckligt mycket så att jag kan gå ut i det underbara vädret igen. Nu ser jag verkligen framemot 4 timmar på en mindre bekväm buss. Kommer garanterat att somna men då går det lite fortare i alla fall. Nu fattas det bara att det regnar när vi kommer fram också så blir allt perfekt.
 
Väldigt positivt inlägg känner jag men kan väl inte direkt påstå att jag är någon morgonmänniska och då blir det ju inte direkt bättre när allting är emot en.. Men jag får ju i alla fall spendera min helg i NY, inte helt felt!

It's not a goodbye, more a see you soon!

Har lagt bloggandet på hyllan lite nu det senaste då det har varit fullt upp! Har sagt hejdå till min fina vän Tabea så har spenderat nästan all ledig tid med henne och de andra tjejerna nu det senaste. Men det blev inte riktigt ett hejdå utan mer ett ses snart igen då vi planerar, hoppas verkligen att det blir så, att ses nästa sommar då jag är tillbaka i Sverige igen. Nu har även Elisabeth åkt på iväg på sin resemånad så nu är jag utan mina två tyska vänner och har istället träffat ett par nya som har kommit hit. Nu har jag också blivit den "gamla" au pairen vilket känns väldigt konstigt eftersom att det känns som att jag inte har varit här speciellt länge.. Men 3 ½ månader kvar och sen ger jag mig ut på nya äventyr.
 
Helgen spenderades med Amanda som jag inte har sett på länge och, big surprise, vi gick på bio! Denna gången var det nya Batman filmen som visades och den var ganska bra faktiskt. Innan A kom hit hade vi gäster över så huset var fullt med barn och föräldrar. När vi kom hem efter bion var klockan ganska mycket men det spelade ingen roll utan vi låg och pratade till klockan 4 i alla fall så aningen trötta steg vi upp på söndagen som blev en riktigt slappdag, så skönt!
 
Vi får se vad veckan bjuder på men i helgen är det New York city som gäller! Nu ska jag ha sleepover och filmmys med min lilla busunge!
 
 
See you soon T!

RSS 2.0