100 days and still more to go

100 dagar i staterna och jag trivs hur bra som helst!

Idag ringde klockan 5.45, inte speciellt kul men jag hade lovat tjejerna att skjutsa dem till stationen. Idag är alltså dagen dom ger sig ut på sin resemånad och det innebär också att deras år här är över. Kul för dom men inte lika kul för mig. Som tur är kommer båda två att spendera en sista dag är innan de flyger hem till Australien och Österrike så jag får i alla fall se dom igen! Men just nu sitter de förmodligen på flyget till L.A och jag är inte alls avundsjuk. Som sagt var blev det en väldigt tidig morgon men jag hann sova nån timme till innan det var dags att börja jobba.

Helgen spenderade jag givetvis med Gabi och Tegan, what a surprise. I söndags åkte Tegan och jag in till Boston för att titta på St Patricks day paraden som var där. Tanken var att vi skulle möta Gabi där inne men vi gav upp det ganska snabbt då det var fullpackat med folk överallt. Det var nästan omöjligt att hoppa på tunnelbanan men vi lyckades trycka oss in och ta oss till Broadway där paraden var. Själva paraden var väl sådär, mest säckpipsband, hästar och orkestrar så det var inte så jättekul egentligen. Sen blev det kanske inte bättre av att värmen verkligen kom så vi stektes verkligen, jackorna som vi hade med oss behövdes verkligen inte! Gabi lyckades på något sätt se oss bland allt folk. Förstår inte riktigt hur hon lyckades men jag antar att Tegans orangea jacka stack ut lite bland allt det gröna..
Efter paraden åkte vi tillbaka hem för att gå på au pair möte. Eller rättare sagt hade G & T sitt möte men jag följde med dom så det var fika hemma hos deras lcc som gällde och det var helt okej. Vi avslutade kvällen med att spendera en bra stund på panera där vi åt och satt och pratade om allt och inget. En riktigt bra dag med fina tjejer med andra ord.

Nu ligger lillkillen i min säng och sover lite innan det är dags för oss att gå ut i solen och hämta Elsa från skolan. Kan tillägga att vi de senaste dagarna har haft över 20 grader varmt här och idag är det runt 25-26 eller något sånt. Så värmen kan man inte klaga på just nu, underbart. Inte varje år man har sommarvärme i mars direkt.












skype, a lifesaver!

Spenderade dagen men Gabi & Tegan och som sagt, I hate goodbyes! Har fyra dagar kvar med dom och det är alldeles för lite. Kommer att bli så fruktansvärt tomt utan dom, har spenderat i stort sett varje helg med dom sen jag kom hit så det kommer definitivt bli annorlunda nu.

Spenderade två timmar på skype där jag pratade med många fina människor, jag saknar er allihop! Fick även prata med lillan en stund och hon är inte så liten längre. Kommer vara en helt annan tjej när jag kommer hem sen, helt galet! Fick även vara med på en fikastund eller rättare sagt så fick jag titta på medan de andra där hemma fikade haha. Skype är verkligen super, vet inte hur jag skulle klara mig utan det nu!

Familjen har gäster hela helgen så det är fullt hus just nu. Vaknade imorse av att gästernas femåriga dotter sprang runt i hela huset och skrek som en galning, highlife! Dock var jag inte lika glad av att vakna av detta så grymt trött som jag var tog jag mina två kuddar och la över huvudet för att försöka få det lite tyst men det funkade inte speciellt bra så jag hoppas på en tystare morgon imon istället!

Åkte till bagelworld med tjejerna och käkade innan var och en åkte hem till sig sen igen för en liten stund. Ute i sista i sekund som vanligt insåg jag att jag inte hade speciellt mycket tid på mig för att fixa klart tjejernas hejdå presenter så med andan i halsen blev dom klara efter att de andra stått utanför mitt hus och väntat i ett par minuter. Men resultatet blev bättre än väntat och tjejerna blev glada så min försening gjorde inte så mycket som tur var. Gjorde två små fotoalbum från vår tid tillsammans här i usa, mycket uppskattat. Vi åkte sen till Liberty tree för att äta på buffalo wild wings, mums! Tabea och Elisabeth gjorde oss sällskap också så det var kul.


Imorgon är det Boston som gäller för att kolla på någon parad som är där sen har Gabi & Tegan även övertalat mig till att följa med på deras au pair möte, som att ett i månaden inte räcker.. Så nu har vi köpt "hembakta" kakor som vi tydligen ska ha med oss också, haha!




I hate goodbyes

Sitter och väntar på att Amanda ska komma hit så att vi äntligen kan anmäla oss helt och hållet till kursen vi ska gå. Än så länge har vi kommit så långt att vi anmält oss till Niagarafallen resan och det innebär att vi anmält oss till hälften så det vore ju bra om vi kunde fixa alltihopa nu då..

Söndagen som jag spenderade inne i Boston med Alexandra var underbar! Strålande sol och värme fick vi så vi började med en glass ute i solen i Boston common, inte helt fel. Sen gick vi vidare in i parken och satte oss i gräset och bara tog det lugnt. Sen tog vi oss till Newbury street och Zara så att Alex kunde byta en tröja där. Vi gick sen tillbaka mot parken för att möta upp alex kompis  Flow och till sist avslutade vi dagen med sushi i Boston common, vet fortfarande inte vad jag tycker om det där riktigt. Helt okej men ändå inte min grej, är väl inte så överförtjust i rå fisk direkt kanske. När vi sen gick mot tunnelbanan för att åka hem upptäckte vi att det inte var speciellt lång tid tills Alex tåg skulle gå och nästa tåg gick två timmar senare så vi blev lite stressade vilket resulterade i att jag höll på att glömma att hoppa av på min station. Kom dock på i sista sekund att jag skulle av så det var tur och jag fick ett sms från Alex sen att hon efter en rush upp till tågen precis hann med, tack och lov! 

Veckan har gått otroligt fort och det innebär att mina tjejer snart åker hem, hatar hejdån! Har spenderat i stort sett varje helg med dom sen jag kom hit så det kommer att bli otroligt tomt här sen, inte kul alls. Men som tur är finns det andra härliga människor här som jag kan umgås med!

De senaste två dagarna har det varit runt 20 grader varmt här och jag klagar inte. Det har varit så underbart och doften av hav känns bara mer och mer nu. Kan tillägga för er som inte vet att jag har knappt 10 min promenad ner till havet från huset så jag vet vad jag kommer att spendera mycket tid i sommar! Har lekt ute en massa med barnen och det uppskattas verkligen från båda håll att vi kan komma ut och göra lite annat ibland!

 
Jag och Alex



Snubben som var som ett helt band

I'm gonna miss u guys!


Sunshine please stay here!

Så var det ju det här med att hålla bloggen uppdaterad, jag är visst inte så bra på det där men ska försöka uppdatera lite oftare. Veckorna bara rusar förbi här, imorgon har jag varit här i tre månader och det känns som att jag nyss kom hit samtidigt som det känns som att jag varit här hur länge som helst.

I veckorna händer det inte så jättemycket utan det är jobb som gäller för det mesta. I torsdags kom Amanda hit och vi anmälde oss äntligen till Niagarafallen kursen, det var på tiden! Så i maj åker vi till Canada för lite guidade turer där. Kommer bli toppen!

I torsdags hade vi 19 grader varmt och strålande solsken här, kan man annat än att njuta! Tog med mig vagnen och Stellan för en promenad, underbart. Något som däremot inte var så underbart var snön som låg på gräsmattan när jag vaknade igår, inte okej! Men den försvann snabbt igen så jag hoppas att värmen kommer tillbaka nu.

Helgen har än så länge spenderats med Tegan och Gabi. I fredags åkte jag och Tegan till Marshalls en sväng och gjorde egentligen ingenting. Igår åkte Tegan, Gabi och jag till Liberty tree mall och shoppade lite. Det blev en väldigt intressant resa dit då jag som inte hittar fick köra och de andra två skulle vara gpser. De var kanske inte så jättebra på detta då de ibland satt helt tysta och inte sa nått och ibland slänger de ur sig i sista minuten att jag skulle svänga någonstans. Vi lyckades i alla fall ta oss fram utan några skador, toppen. Vi satt på panera över en timme och pratade om allt och inget. Sen åkte vi till Salem och Gulu-Gulu café som är ett ganska annorlunda ställe. Igår bjöd dom på en gammal tant i gigantiska mjukiskläder som var kamouflagefärgade som dansade runt och var anmält konstig. Antingen var hon full eller drogpåverkad. Vår servitris ville sätta henne i koppel typ. Rätt intressant blandning av folk där inne.

Nu är det dags att göra sig i ordning och åka in till Boston för att möta upp Alexandra, håller tummarna för en varm och solig dag.


Back on track

Har fått lite skäll för att jag bloggar för lite så jag får väl ta och skärpa mig nu då helt enkelt. Sen jag skrev sist har det hänt rätt mycket och den största grejen är självklart Florida resan och den var underbar.
På torsdagen flög vi ner till Florida och möttes där av värmen, underbara efterlängtade värme. det var dock ingen sol eftersom att vi kom dit på kvällen så första dagen var ganska lugn. Vi checkade in på hotellet som var jättefint och sen gick vi ut och åt lite. Fredagen spenderade vi vid poolen där ungarna visade att dom verkligen var vattendjur och sen åkte vi till Disney downtown på kvällen. Det var mysigt att gå runt där bland alla affärer och Disney saker. Ungarna fick varsin jätteklubba så dom var nöjda och glada i alla fall.
Lördagmorgon steg vi upp tidigt för att åka till Magic kingdom som är den stora delen av Disney world. Där började vi med att gå runt till de olika karaktärerna för att ta kort och låta ungarna ta autografer. Sen gick vi på en 3D-film, såg shower, parader och massa annat kul. Självklart åkte vi en massa karuseller också. Disney's electrical parade som de visade på kvällen var riktigt häftigt. Det var kolsvart ute och olika karaktärer åkte runt på stora vagnar som var upplysta med miljontals lampor men det bästa av allt var nog showen som visades på slottet och fyrverkerierna. Det var ett slags bildspel som visades på slottets väggar så det såg ut som att hela slottet ändrade utseende. Sen avslutade de med att skjuta upp massor av raketer. Det var en riktigt bra kväll med ett bra avslut. Det var verkligen en upplevelse att vara där.
På söndagen åkte vi till en annan park och denna gången var det Animal Kingdom som gällde och det var också väldigt kul. Vi åkte på safari och såg massa vilda djur, såg 3D-filmer, lejonkungen musikal, hitta Nemo musikal, åkte karuseller och gjorde massa annat kul. 3D-filmerna var häftiga då de hade en massa effekter som luftpuffar, dimma, vatten som sprutade, dofter som t.ex. en god paj eller en stinkbug (väldigt äckligt kan jag tillägga) och saker som petade en i ryggen.
Måndagen var sista heldagen vi hade i Florida och den spenderade vi först vid poolen med strålande sol och värme vilket var perfekt sen på kvällen åkte vi till Disney downtown igen för att äta på rainforrest café som är en restaurang inredd som en regnskog så det var träd, stora akvarium med fiskar, stora plastelefanter, apor, papegojor och massa annat överallt. Det var även en massa ljudeffekter hela tiden och ibland släcktes det ner för att det började åska och blixtra där inne så det var ett lite annorlunda men kul ställe.
Är jättenöjd med resan och hade hur kul som helst.

Förre helgen blev det också en liten tripp till New York med Amanda. Vi bestämde oss för att åka dit över dagen och gå runt lite. Så klockan sju åkte vi hemifrån för att sen mötas på South station och ta bussen till Ny. Kan tillägga att det var två trötta tjejer som hoppade på bussen och så vi sov oss igenom större delen av den fyra timmar långa resan. Väl framme i Chinatown snurrade vi runt en aning förvirrande och letade efter en tunnelbana. Hade vi varit smarta hade kanske kartan från sist vi var där fått följa med men icke. Vi hittade ett antal ingångar till tunnelbanan och kunde först inte bestämma oss för vilken vi skulle ta och givetvis hoppade vi på fel. Men efter att åkt fel en del så kom vi till slut till Times square där vi åt lite lunch innan vi begav oss vidare igen. Vi lyckades hitta en karta som hjälpte oss ibland och ibland inte. Under dagen hann vi också gå till Sockerbit (en affär med svenskt lösgodis), Central park och till sist gossip girl trapporna. Det var en rätt konstig dag då vi på förmiddagen hoppade av bussen med solglasögonen i högsta hugg för att sen på eftermiddagen slängde på oss luvorna för att undvika snön. Blåste även galet mycket och jag lyckades att få en flygande keps rakt i ansiktet, tack för den! Det var en bra dag men av någon konsig anledning tror jag att vi spenderade mest tid nere i tunnelbanan, kan inte förstå varför.. Vi får väl se det så att vi lärt oss en hel del om att åka tunnelbana i NY nu iaf.

Igår kom Amanda hit och vi spenderade då det mesta av tiden i en bil i hopp om att hitta rätt till lite olika ställen. Förstår inte vad det är med oss två, antingen spenderar vi tiden i tunnelbanan eller i bilen. Som tur var fick kvällen ett lite bättre slut då det blev filmmys, five guys och ben&jerrys.

Veckorna här bara flyger iväg, snart har jag varit här i tre månader och jag har ingen aning om vart tiden har tagit vägen. Det känns som att jag nyss kom hit samtidigt som det känns som att jag har varit här hur länge som helst. Ett år kommer gå så himla fort, jag kommer snart att vara hemma igen!

Det togs en hel del bilder i Florida så här kommer en liten del av dom. Klicka på bilderna för att titta på dom.
                                              


RSS 2.0