Kiss 108

Dagarna bara rusar förbi, snart är maj över och det känns som att den månaden nyss började!
Förra helgen var det äntligen dags för Kiss 108 konserten som är väldigt stor här i Boston. På morgonen tog jag tunnelbanan till Amanda för att sen åka vidare till Mansfield där konserten var. När vi väl kom fram insåg vi att stället var enormt och att det var hur mycket människor som helst där. Vi hade platser på gräsmattan, vilket var längst bak och därför såg vi kanske inte så jättebra men vi hörde och det var huvudsaken. Hot Chelle Rae, Flo Rida, Adam Lambert, Dev, Gym class heroes och Neon Hitch var några av dom som va där.

I fredags var jag ute med Tabea, Elisabeth och Paulina. Vi åkte till Salem en stund där vi satt ute på en restaurang och pratade hela kvällen som minst sagt blev intressant för när vi kom tillbaka till parkeringen och bilen så var batteriet dött och vi kunde därför inte starta bilen. Klockan var mycket så ingen av oss kunde ringa till sina värdföräldrar så vi stod där ett bra tag och hoppades på att någon skulle komma. Vi frågade taxibil efter taxibil och även ett par andra men ingen hade kablar så de kunde hjälpa oss, naturligtvis. Elisabeth försökte ringa till sin försäkring som hjälper till med saker som det här och se om de kunde komma och hjälpa oss men det gick givetvis inte att komma fram där heller utan istället började dom berätta för oss hur man ska köra bil, inte direkt vad vi ville höra kanske. Men tillslut hade vi turen på vår sida och en taxibil med kablar kunde hjälpa oss. Hemresan innehöll en hel del skratt om man säger så.


Det var packat med folk på Kiss 108!


My life in pictures

Jag har varit här i fem månader nu, en månad kvar och sen är hälften gjort. Helt galet! Fattar verkligen inte vart tiden tar vägen. Här kommer i alla fall lite bilder från den senaste tiden!




Mitt rum


Påsk och äggjakt




Elsas 9årsdag och födelsedags party

Tabea, Elisabeth och Jag på konserten

Gym class heroes



Mina fina trollungar




The All-American Rejects och den otroligt fula bilden på Tyson & mig


Hot chelle rae

De är väldigt noga med sin 21årsgräns...


Min garderob när jag kom hit

Min garderob efter 5 månader, hur ska det här sluta!?


Hello again my friends

Tänkte bara meddela att jag lever och att det här med att blogga kanske inte riktigt var min grej men ska försöka att uppdatera lite oftare! Det har hänt en hel del sen sist kan man väl säga. En del roliga grejer men även en del mindre roliga grejer men hey, that's life I guess.

Har varit på tre konserter hittils och alla tre var bra men två av dom var det där lilla extra och jag är så glad att jag gick! Nummer ett var då Hot Chelle Rae, som jag längtade efter den. Biljetterna låg på mitt rum i månader innan det äntligen var dags och det var så värt väntan. Ryan var fantasktisk och det kunde inte varit bättre! Om två dagar ser jag och Amanda dom igen vilket gör mig ännu gladare. Förhoppningsvis har jag också tid att se dem i juli också, håller tummarna för det.
Konsert nummer två var Gym class heroes. Kunde supermånga låtar men det var ändå jättebra och det var en kul kväll tillsammans med Tabea, Elisabeth och Essi.
Konsert nummer tre, den bästa jag någonsin varit på var The All-American Rejects. Tvekade först om jag skulle gå eller inte eftersom att ingen annan ville följa med och jag var väl inte alltför entusiastik till att gå själv. Men sen tänkte jag på att jag verkligen tycker om bandet och har lyssnat på dem sen jag var 14 så biljetterna bokades till slut. Kollade upp tunnelbanan och vart jag skulle ta vägen och lyckades utan problem ta mig till stället konserten var på. Det kändes lite konstigt att vara där helt själv men när jag står och väntar på att det ska börja så känner jag igen tjejen som står jämte mig och det visade sig att hon gick i min klass på Massbay, it's a small world. Konserten var helt fantastisk och Tyson var grymt bra! När det var slut stod jag kvar och pratade med de tyska tjejerna från klassen. Helt plötsligt kommer Tyson (sångaren i bandet) ut och det blir kaos! Lyckades i alla fall att knuffa mig fram till honom för att ta en bild som nog är bland det fulaste jag sett. Jag ser ut som att jag är tolv eller nått och Tyson ser rätt läskig ut men vem bryr sig, jag fick bilden och jag är lycklig!

I helgen var Kanada resan och Niagara fallen som gällde. När man åker som au pair så måste man studera 6 credits vilket är ungefär 72 timmar eller nått så den första klassen jag tog var på Massbay och där pratade vi lite om Amerikansk historia, rättsystemet, hur kvinnor fick rösträtt och massa annat och sen för att få 3 credit var man tvungen att göra en resa också så jag och Amanda valde att åka till Niagara fallen. Åkte till Amanda i torsdags kväll för att sova där så att jag slapp ta tunnelbanan kl 6 på morgonen. Som vanligt ligger hennes stad i rätt riktning och min åt helt fel håll.  Vi spenderade kvällen med att försöka få igen våra resväskor vilket inte var det lättaste. Jag vet, det var bara en helg det handlade om men det är inte lätt att packa för det! Det slutade med att vi hade varsin resväska som var packad till max och knappt gick att stänga. Som vanligt kom vi i säng en aning för sent och det blev inte bättre av att jag vaknade fyra gånger under natten på grund av att Amandas iphone lät.

En aning sega och trötta steg vi upp på fredagsmorgonen för att få klart det sista innan vi åkte till busshållsplatsen och började vår 10 timmar långa resa. Detta var inte direkt något jag såg framemot men jag är tacksam över att jag har lätt att sova medan vi åker. Dock är jag inte världens bästa sällskap just då men Amanda sov en hel del hon också. På bussen hade vi världens skönaste guide, vi kunde inte fått någon bättre! Busschauffören var vår guides man och de var störtsköna, skämtade och höll på hela tiden. Vi skulle även kalla dom för "mom and dad" ifall vi inte kom ihåg deras namn.
Vi lämnade av några på den Amerikanska sidan innan vi åkte över till Kandada och vi passerade gränsen utan problem. När vi väl kom fram till hotellet så var det inte det finaste jag sett direkt men det var 10 minuters promenad till fallen så det låg ju i alla fall bra. Dock fick jag och Amanda ett rum i "källaren" som vi fick dela med en tysk tjej och en finsk tjej och de var inte de renligaste personerna jag mött direkt.
På kvällen slappade vi en stund på rummet innan vi gick ut för att kolla runt lite. Vi gick och tittade på fallen som på kvällarna är upplysta med lampor i olika färger. Det var fint på kvällen men jag trodde ändå att de skulle vara mycket större än vad de är och det visade sig senare att det inte bara var jag som trodde det. Efter det gick vi vidare och hamnade på huvudgatan som var full med restauranger, vaxmuséer, biografer, spökhus och massa annat. Vi bestämde oss för att gå till spökhuset "Draculas haunted castle". Man kunde välja hur läskigt man ville ha det och vi valde den den mellersta nivån. Väl där inne skrämde vi upp varandra ganska rejält och när vi kom ut igen satt gubben i kassan och skrattade åt oss som bara den så jag tippar på att han hade en tvskärm som han kunde se oss på. Jag fick mig också ett gott skratt över ett par kommentarer en väldigt skrämd Amanda sa medan vi gick runt där inne. Sen sprang vi gata upp och gata ner för att försöka hitta ett st'lle som vi kunde köpa frukost på tills morgondagen men det var inte det lättaste.

Vi började lördagsmorgonen med att äta frukost från Starbucks på en trappa i solsken. Vädret var underbart och vi började sen gå mot fallen. Första stoppet på dagens schema var "Journey behind the falls" vilket innebar att vi fick åka ner lite närme de kanadensiska fallen där vi kunde gå ut på en platå för att se "Horseshoe falls". Blev lite besviken på detta för jag trodde att man kunde gå runt lite mer och se fallen istället för att bara gå ut på en platå och stå där. Efter det var det dags för båtturen "Maid of the mist" och det var bättre. Vi åkte i en båt som tog sig så nära fallen som den kunde och ett ord som beskriver det väldigt bra är: BLÖTT! Är glad att vi hade stora plastkappor på oss som skyddade oss från att bli totalt dygnsura.
Sen var vi lediga resten av dagen och fick göra vad vi ville men det fanns inte speciellt mycket att göra förutom att vänta på att det skulle bli kväll så Amanda och jag spenderade eftermiddagen på rummet, vilket det sen visade sig att det var fler som gjorde. När kvällen kom var det äntligen dags att gå ut och i Kanada är åldersgränsen 19 och det är vi tacksamma för! Vi hängde med ett gäng med tyska tjejer till en karaokebar där jag ett par tjejer sjöng något av det värsta jag hört. De tyska tjejerna hamnade också scenen efter ett tag och sjöng en tysk sång vilket inte riktigt gick hem hos publiken. Efter det klämde vi in oss i en taxi för att åka till en nattklubb. Det var en kul kväll men det var alldeles för mycket tyska. Då och då pratade tjejerna engelska med mig och Amanda men oftast var det tyska som gällde och efter ett tag orkade jag inte säga till att jag inte förstod vad de sa så jag log och låtsades som att jag förstod vad de sa till mig.

Efter en natt med alldeles för lite sömn var det återigen dags för en lååååång bussresa som denna gången var ännu värre. Tvn var på högsta volym och det uppskattades inte när jag försökte sova. När vi var tillbaka på stationen var klockan runt halv tio men min resa slutade inte där. Kände mig lite avundsjuk på alla som hoppade in i bilarna och skulle vara hemma inom några minuter. Själv var det bara till att traska över till tunnelbanan, hoppa på den och sen åka ytterligare en timme innan jag var framme på min station. Men då väntade en 20 inuter lång bussresa som jag tack och lov slapp. Tabea kom och hämtade mig istället så att jag skulle slippa ta bussen, något som inte är speciellt kul under sena kvällar här då det finns en hel del skumt folk.. Men jag kom i alla fall hem och väl hemma somnade jag direkt.

I helgen är det Kiss 108 konserten som gäller och då kommer jag få se Hot Chelle Rae igen och på söndag är det au pair möte som gäller. Minigolf och glass står på schemat denna gången så nu håller vi tummarna för att det blir fint väder!


Fallen på kvällen


Kisses figuren, som för övrigt är äckligaste chokladen!

Fallen på Amerikanska sidan

På Kanada sidan, The horseshoe falls

Maid of the mist




Det otroligt fina regnskyddet


De tyska tjejerna och Amanda


RSS 2.0