the cheesecake factory

Dagen har varit som torsdagar brukar vara, hjälpa barnen med allt som ska göras under dagen, dammsuga, åka till Elsas tumbling, bada dom osv. En helt okej dag med andra ord, men efter jobbet åkte jag till panera för att möta upp Larissa så vi kunde åka vidare till mallet. Försöker verkligen spara mina pengar till Florida nu men det är inte det lättaste när man är här kan jag säga! Men jag köpte faktiskt inte så mycket, bara en pyjamas så det var helt okej faktiskt. Efter lite shopping gick vi till the cheesecake factory, som för övrigt har så god mat och då ska vi inte ens prata om cheesecaken som dom har där, farligt god! Vi bestämde oss för att testa en chocolate tuxedo cheesecake, min nya favorit!
För övrigt är allting bara bra här, Florida resan närmar sig och jag längtar verkligen. Tre veckor kvar nu sen åker vi, finally. På söndag kanske vi ska åka till ikea vilket innebär att lillkillen kommer vara överlycklig. Vi pratade om både florida, disneyworld och allt vi ska göra där och sen om ikea här om dagen och då var det väldigt viktigt att vi åker till ikea och äter innan vi åker till disney. Haha, den ungen älskar verkligen ikea.


chocolate love!


live love laugh

Om ett skratt förlänger livet så fick jag nog ett par extra år idag, herregud säger jag bara. Det började med att vår söta lilla hund ludde hittade en tennisboll som han blev väldigt glad och exalterad över vilket resulterade i att Stellis ville ha bollen ännu mer. Så ludde springer runt, runt och runt i huset med bollen i munnen samtidigt som Stellan springer efter och skriker "come back here!" Så när S äntligen får tag i bollen blir han överlycklig tills han inser att ludde försöker ta tillbaka bollen så nu är det istället Stellis som springer runt, runt och runt med hunden efter sig och försöker förtvivlat få hunden att sluta. Såhär höll det på ett bra tag innan båda två la sig ner på golvet helt utmattade medan jag ligger jämte och håller på att dö av skratt.

Igår lyckades jag ju som sagt låsa ute mig och barnen så vi hade snöbollskrig medan vi väntade på Madde och Jag men det är bara ett minne blott nu. När jag kollade ut imorse var det strålande solsken och snön var borta helt och hållet, syntes inte ett spår av att det dagen innan funnits massa snö. Så jag är glad för tilfället, barnen är väl inte lika glada då jag lovade att vi skulle ha ytterligare ett snöbollskrig. Men det dröjer förmodligen inte speciellt länge innan snön kommer tillbaka igen. Tur att vi snart åker på semester till soliga florida. Bara två veckor kvar nu, helt galet! Finally!

Kom nyss hem från en joggingrunda med Madde, nu är vi stolta. Riktigt skönt att kunna springa bredvid havet och det var perfekt väder. Så nu väntar duschen och sängen, godnatt!


keys someone?

Idag hände det som jag inte ville skulle hända under mitt år här, jag lyckades låsa ute mig och barnen i snön. Perfekt! Dörren in till huset har två olika lås men jag har bara nyckel till det ena så det är det ända vi låser när vi går ut men på något sätt hade det andra låset lyckats låsa sig själv när jag gick ut så jag kunde alltså inte komma in då dörren var låst. Så där står jag och barnen ute i snön och har ingen aning om vad vi ska göra, men tur i oturen var att det hände på eftermiddagen då M och J var på väg hem så vi behövde inte vänta speciellt länge. Så medan vi väntade hade barnen och jag snöbollskrig vilket slutade med att de tjöt av skratt och ville inte gå in när vi väl kunde. Tur att de är lättroade iaf! Söta ungar det där.


Crazy day

Vilken dag, herregud!

Började dagen med att skypa med en del av släkten som var hemma hos oss på lite fika, jättekul när dom sitter med hembakta semlor för då vill man ju inte alls ha det eller så.. Kul att få se alla igen i alla fall även om det kanske inte alltid var så lätt att höra vad dom sa då alla, som vanligt, ska prata samtidigt.

Sen tog jag bilen in till wonderland för att där fortsätta min resa med tåg och destinationen idag var amandas place. Och det var här dagen började bli lite jobbig! Först tog det lång tid innan tåget ens började åka, nästa station stannade vi extra länge igen för att personen som körde väntade på att någon på stationen skulle svara i telefonen, nästa station körde dom för långt så dom var tvugna att backa för att kunna öppna dörrarna, nästa station stängde dom av tåget helt av någon anledning och sen tog det ett tag innan det startade upp ordentligt, nästa station började dörrarna att stängas, öppnas, stängas osv.. När det tillslut bara var tre stationer kvar till sista stoppet där amanda skulle plocka upp mig så stannade tåget ovanligt länge men eftersom att det satt kvar tre andra i samma vagn som jag så trodde jag att det snart skulle åka igen men ack så fel jag hade! Efter typ tio minuter ser jag hur de tre andra går ut så jag går fram och frågar dom om tåget och det visar sig att det inte åker längre utan att det bara går tillbaka åt det hållet vi kom ifrån, jippie! Men som tur var fanns det bussar istället så det var bara att hoppa på en buss istället så efter många om och men var jag till slut framme på alewife där amanda plockade upp mig innan vi fortsatte för att hämta Johan och åka till Kittery outlet. Så dagen spenderades där med lite shopping, köpte dock ingenting så är glad över det! Sen var det inte heller det lättaste att hitta nånstans att äta där då vi inte ville gå till donken. Efter att ha kört runt en ganska lång stund, stannat på ett lobster ställe som var lite för dyrt och stannat på ett annat ställe som var stängt så hamnade vi till slut på donken!

När vi kom tillbaka släppte vi av Johan innan vi åkte hem en snabbsväng till amanda, ville se lite hur hon bodde och så. Är verkligen glad att jag har en av mina svenska vänner att dela denna upplevelsen med! Så efter det åkte vi vidare till starbucks med simon där vi satt och pratade en stund innan det var dags för mig att åka hemåt igen. Eftersom att tågen hade krånglat så mycket idag så var amanda snäll som valde att skjutsa mig till wonderland. Efter lite krångel med gpsen så kom vi äntligen fram men det var däremot lite svrare för att amanda att ta sig tillbaka igen så nu sitter jag här och känner mig så taskig! Så amanda, tack för skjutsen vännen!
När jag kom hem satt Madde och Jag och kollade på nån film så kollade lite jag med men eftersom att jag somnade i fotöljen kommer jag inte ihåg varken vad den hette eller vad den handlade om! Dags att sova nu innan jag somnar framför datorn också så goodnight!


Skypeskypeskype

Grattis på födelsedagen fina mamma! ♥

Började dagen med att skypa med allra finaste syster, vilket jag gjorde i en och en halv timme. Kul att få prata lite igen. Väntade på att mamma skulle komma hem så att jag kunde skypa med henne också så det slutade med att jag pratade med hela familjen till slut, känns så konstigt att bara kunna se dem genom datorn och inte kunna prata med dom i verkligheten. Men det är inte alltför långt tills dom kommer hit förhoppningsvis!

Efter skypandet åkte jag till Tegan för att plocka upp henne och sen åkte vi till Marshalls, vilket börjar kännas nästan som en vana nu. Vet inte hur många gånger jag har varit där under min månad i usa men jag gillar stället! Sen åkte vi och hämtade Gabi också innan vi fortsatte färden till mallet för lite mer shopping. Störtsta delen av kvällen spenderades dock på en japansk restaurang där Devin hade sin goodbye-dinner. Det var väl helt okej där, dock svinkallt! Tror att det var kallare där inne än vad det var ute.. Vi satt runt ett "stekbord" typ så dom lagade maten medan vi kollade på så det var rätt kul, eller killen som lagade maten var rätt rolig. Dock kanske inte lika kul när han började kasta mat på oss menmen. Efter maten åkte vi hem till Devin en liten stund och där kollade vi på nån film innan det var dags att säga hejdå och åka hem. Så en helt okej dag var det!


Target

Fredag igen, vilket innebär en dag med Stellibell nere på mitt rum. Så vi lekte med alla hundra bilarna för det mesta samtidigt som vi tvättade så dagen gick fort. Efter jobbet åkte jag till banken för att fixa mitt amerikanska bankkort så nu är det gjort, skönt att inte behöva tänka på det mer. Nu gäller det att försöka spara lite av pengarna istället för att shoppa upp allting men det är inte det lättaste om man säger så.. Efter banken kom Tegan och Gabi och plockade upp mig och vi åkte till en liten pizzeria för att äta lite. Vi valde att äta vitlöksbröd också och jag kan säga att det verkligen var vitlök i det brödet, vi kan inte ha luktat speciellt gott efter det där! När vi var färdiga visste vi inte riktigt vad vi skulle göra så vi bestämde oss för att åka till target för att, big surprise, shoppa lite. Köpte dock inte speciellt mycket för klockan var rätt mycket och butiken stängde, tror att vi var dom sista kvar där men jag kan säga att jag verkligen kommer att åka dit igen!


Shake your booty

Torsdag och snart är veckan slut, igen. Har inte hänt så mycket idag, har myst med Stellibell hela dagen lång. På eftermiddagen hade Elsa tumbling så då åkte vi dit. Där underhöll Stellis en tant med sina galenskaper, speciellt när han började skaka på rumpan och sa shake your booty om och om igen. Sötast är han!
Blev inget gym med Madde ikväll, fortfarande sjuk så får vila mig istället. Det blir en ganska tidig kväll, kände att jag är riktigt trött och inte orkar göra så mycket mer så ska nog gå och lägga mig istället så godnatt!


peanut butter jelly time!

Att en liten macka kan göra barn så glada. Pratar förstås om den amerikanska mackan peanut butter jelly, otroligt god enligt amerikanare men inte alltför god enligt mig. Det är alltså en macka med jordnötssmör och sylt på, eller det är snarare gelé än sylt. Ungarna älskar det och blir överlyckliga dom gångerna dom får det till frukost. Jag tycker snarare att det är en lite udda kombination, inget jag skulle äta om jag fick välja men vad gör man inte för att ungarna ska bli glada.. En annan populär sak här är mac and cheese, det går alltid hem det med!

Idag blev lillkillen värre, han har bara gråtit och inte alls mått bra idag. Så vi spenderade dagen i soffan men en bok, lite leksaker och lite tv, självklart kollade vi på dora som är favoritprogramet här i huset. På kvällen hade han jätteont i örat så Madde och Jag åkte till doktorn med honom medan jag stannade hemma med elsa. Så medan elsa slog mig i wii tennis fick de andra reda på att Stellan har öroninflamation så nu var det bara medicin som gällde. Jag hoppas att det kommer gå över snart för även om han är jättemysig när han är sjuk och bara vill pussas och kramas hela tiden så är det mycket lättare att ta hand om honom när han är frisk. Sen blir det inte lättare när jag själv har åkt på en ordentlig förkylning och feber, så låt oss bli friska nu tack!


cold snow and warm sun

När jag vaknade imorse och kollade ut blev jag lite överraskad, marken var helt vit av all snö som kommit under natten. Det var alltså årets första snö. Men på eftermiddagen när jag och Stellan skulle gå till skolan och hämta Elsa så sken solen, all snö var borta, det var faktiskt ganska varmt och det kändes som en vårdag. Så dagen började med en massa snö och slutade med strålande sol, konstigt väder här ibland alltså.. Annars blåser det fruktansvärt mycket här vissa dagar, nästan som storm, men jag hoppas att det ska lugna ner sig lite. Blåsten kommer nog mycket ifrån havet skulle jag tro så det är väl inte lika bra att bo i en kuststad under vintern men det är perfekt under sommartiden, vem klagar på att ha 10 min promenad till havet liksom.

Stellan är bara två år gammal men det kan man verkligen inte tro. Han pratar både engelska och svenska och kan skilja på dem. Sen är han en riktigt lustigkurre, han får mig alltid att skratta med sina kommentarer. Några kommentarer som vi får höra ganska ofta är "are you kidding me!?" "Shake your booty" "time out michaela, time out" "Kom igen" och massa andra. Så söt! Lillkillen är fortfarande sjuk så på dagarna myser vi bara och tar det lugnt för tillfället för i vanliga fall är det full fart som gäller..

 


iceskating on the frog pond

Sista dagen för den här veckan, som för övrigt bara rusat förbi. Kommer det att fortsätta så här så kommer jag snart vara hemma igen.. Skypade lite med amanda idag och började prata lite om kursen vi ska ta. För er som inte vet så måste man plugga 6 credits när man är au pair, det ingår i visumet. Så amanda och jag, kanske några till, ska plugga tre lördagar och sen åka och se niagara fallen, ska bli så kul! Denna kursen ger 3 credits vilket innebär att jag då gjort hälften och måste göra ytterligare en kurs. Vet inte alls vad jag ska göra, har en del idéer men vi får se lite vad det finns att välja på, de flesta kurserna kostar ju en hel del..

vid tretiden åkte jag till starbucks för att möta gabi, snäll som hon är följde hon med mig till au pair mötet även om det inte är hennes grupp. Kände att det skulle vara kul att känna någon där i alla fall men det visade sig att essi också var i min grupp så då kände jag nån mer. Vi körde förbi mig så att jag kunde lämna min bil och sen fortsatte vi till vår lcc justines hus där vi alla skulle mötas innan vi fortsatte med t till boston. Vi åkte till the frog pond där det var dags för lite iceskating. Det var mysigt att åka runt och på skridskor och prata även om det var lite trångt och väldigt kallt. Kändes som att mina fötter skulle förfrysa ett tag men det ordnade vi med lite hot choclate efteråt.

När jag kom hem igen pratade jag med Madde och Jag om veckan som gått och dom var nöjda vilket även jag är så det känns bra! Trivs verkligen jättebra här och känner mig som en i familjen, barnen är snälla och enkla att vara med så det känns som att jag har hamnat på rätt plats!




the girl with the dragon tattoo

Lördag, vilket i vanliga fall innebär lång sovmorgon och slappdag back in sweden men inte här inte. Eller okej, sovmorgon blev det i alla fall men runt ettiden åkte vi till mallet och precis innan vi skulle åka fick jag ett sms från tegan som undrade om vi kommit tillbaka därifrån än så det slutade med att vi plockade upp henne med så hon kunde följa med istället. Det bara en snabbsväng på mallet eftersom att ungarna var med och sen gick vi till bokaffären där vi fikade och läste. T och jag blev avsläppta vid huset där vi satt och pratade en stund innan vi åkte till bion för att se the girl with the dragon tattoo, äntligen! Den var bra, klart sevärd men den svenska är bättre enligt mig. Gillade inte riktigt hur de hade gjort lisbet salander men det var kul att den var inspelad i sverige och att det var så mycket svenska grejer med, något som t frågade mig om hela tiden. vad olika saker betydde och hur man uttalade dom, hörde även andra som viskade om detta så det var skönt att man kunde förstå allting!

Nu är det snart dags för sängen, imorgon väntar skype och första au pair mötet!


fridayfriday

Dagarna bara flyger iväg, redan fredag vilket innebär sista arbetsdagen för denna veckan. Det har gått bra och allting har bara flutit på, rutinerna är ganska enkla vilket underlättar så mycket för mig och det får även dagarna att gå ändå snabbare.
På fredagar jobbar madde hemifrån så jag och lillkillen är nere i mitt rum nästan hela dagen så det innebär mysdag med massa kramar. Sen har vi även tumbling på fredagar, något av en favorit hos stellibell.

På kvällen kom tegan och gabi och hämtade upp mig innan vi åkte vidare till någon restaurang där Inga hade sin goodbye-dinner. Så det var au pairer från området, de flesta hade jag träffat nån gång tidigare men det var andra där också så det var kul att träffa lite nytt folk.

En stor skillnad från allting hemma i sverige är att det händer så mycket här hela tiden, känns som att de flesta dagarna är uppbokade av olika saker hela tiden men jag gillar det! Ska verkligen försöka att ta vara på tiden här och göra så mycket som möjligt.


some friends and a crazy old man

Idag kom Madde och Jag hem tidigare för att jag skulle kunna åka iväg in till boston men det slutade med att jag inte kom iväg förens kvart över sex ialla fall. Så först blev det buss från swampscott till wonderland och sen t till governement center där jag möttes av juuli och elias. Det var kul att se dem igen och höra om hur dom har det i sina familjer nu. Vi gick och åt lite chines och gick runt och pratade en stund innan jag och juuli åkte tillbaka hem till mig. Tanken var att vi skulle gått på bio men tiden gick som vanligt alldeles för snabbt så vi hann tyvärr inte med det. Vi fick vänta lite mer än en halvtimme ute i kylan på att bussen skulle komma och naturligtvis fick vi världens suraste busschaufför, kul att fråga om vägen då.. Var inte riktigt säker på vad bussen skulle stanna eller vilket stopp som var närmast mitt hus så därför frågade jag honom och det slutade med att han idiotförklarade både mig och juuli..

Kan också säga att jag inte vill åka tåg ensam här igen! När jag satt på tåget steg en man på stationen efter mig och satte sig ett säte ifrån mig och helt plötsligt börjar han snacka en massa. Efter ett tag sätter han sig på sätet jämta mig och börjar prata om att han en gång kände en svensk tjej som var den bästa, snällaste och sötaste människan han visste och att hon kom tillbaka och hälsade på honom här. Han berättade också vad han jobbade med och att han är en snäll människa som älskar att hjälpa andra. Sen börjar han fråga mig en massa frågor, tex vart jag bor men jag svarade att jag inte visste namnet på stället jag bor på. Sen helt random plockar han fram massa visitkort, alla korten tillhörde olika människor, så ger han ett till mig och när jag kollar på det så ser jag att han skrivit sitt nr och namn på det. Sen går han av tåget och ber mig att ringa honom, men jovisst äcklig gubbe i övre 50års åldern! Det satt ett par mitt emot mig och tjejen frågade om jag var okej medan killen sa att han blev riktigt rädd ett tag. Skönt att man inte var ensam och att gubben inte hoppade av på samma station som jag.. Men det var en kul kväll, trots sura busschaufförer och galna människor!


jag och juuli


All alone

Första riktiga arbetsdagen helt själv är avklarad och det känns som att allting gick bra. Rutinerna är ganska enkla så det är lätt att komma in i allting och även om dagarna är långa så går det fort. Dagarna är ganska lika vilket är skönt för då vet man vad som ska hända och det går fortare att få allting gjort. Jag jobbar 6.40-18.00 så det är långa dagar som sagt men det är det värt när jag har ledigt alla helger istället. Så jag ska verkligen försöka ta vara på min tid här och hitta på så mycket som möjligt under helgerna. Bara man planerar så ska man nog kunna göra en hel del.
Lillkillen har blivit sjuk så nu är han jättekramig och pussig under dagarna, så mysig. Så idag har vi bara slappat och tagit det lugnt.

På torsdag ska jag in till Boston och träffa juuli och elias från aupair skolan, ska bli kul! På söndag är det även dags för det första mötet med de andra au pairerna i området, ska bli kul att se vilka som bor i närheten.


aquarium

Idag hade jag en ledig dag men spenderade större delen av dagen med familjen ändå. Vid halv tio åkte vi iväg till gymet där Stellan hade simning så vi var där allihopa och kollade på honom. Efter det åkte vi till the aquarium där vi skulle kolla på fiskar och massa annat. Lillkillen såg naturligtvis framemot hajarna, som är hans favoriter. Där gick vi runt ett bra tag och kollade, var mycket större än vad jag trodde och det var roligt att se alla olika sorters djur som finns under vattnet. Kan dock säga att jag är glad att det är vinter nu så att man inte kan bada i havet för hade det vart sommar så hade jag förmodligen varit lite mer tveksam till att hoppa ner i vattnet nu..

På kvällen åkte jag till marshall för att träffa tegan en stund så det blev shopping, som vanligt, och sen var tanken att vi skulle gå till panera och bara slappa men naturligtvis var det stängt så vi åkte till five guys istället där vi mötte Gabi och devin. Så vi bara satt och pratade en stund innan det var dags att åka hem.

Det är så himla mycket att göra här hela tiden så man hinner inte riktigt tänka på att man är så långt hemifrån och att allting är helt nytt. Jag trivs verkligen bra här och området är toppen. Kan man annat än klaga när man har tio minuters promenad till havet? Imorgon börjar min första riktiga arbetsdag helt ensam, jag tror att jag kommer komma in i rutinerna ganska snabbt så det känns rätt lugnt. Barnen är verkligen lätta att vara med så det kommer nog inte heller vara några problem. Hoppas jag i alla fall.

 

 

 

 

 

 


Times square and new years eve

New years eve på Times square är något som alla borde få uppleva någon gång i sitt liv, det var så häftigt!

I fredags tog jag och Victoria våra väskor och begav oss till busshållsplatsen för att börja vår resa. Efter en och en halv timmes väntande i svinkallt väder så kunde vi äntligen hoppa på en buss som skulle ta oss in till wonderland så vi där kunde fortsätta med subway. I wonderland stod Tegan och Gabbi och väntade på oss och trötta och helt inne i våra samtal glömmer vi att hoppa av på rätt ställe så det var bara till att gå ut på nästa station och åka tillbaka en bit. Tanken var sedan att vi skulle ta nio bussen från stationen i Boston men den hann vi naturligtvis inte med så vi fick ta nästa men som tur var gick den en halvtimme senare. När vi väl ska gå på bussen som vi ska spendera följande fyra timmar på så är den proppfull så vi fick snällt dela på oss och gå och sätta oss jämte andra konstiga människor.
Bussen stannade i chinatown där vi virrade runt i ca 40 min innan vi kunde hitta en subway och ta oss till hotellet. Väl framme tänkte vi checka in, vi sex personer som var där, men då visade det sig att vi var tvugna att betala hela summan på en gång och eftersom att det fortfarande fattades sex personer till så fixade vi ihop så att vi i alla fall kunde checka in på två av tre rum. Så vi gick upp på våra rum och där dröjde det inte länge innan telefonen ringde och Victorias svenska kompisar hade kommit. Så efter att ha fixat alla rummen och pratat ihop oss lite så bestämde vi oss för att åka till times square. Vi gick omkring lite där och kollade bland annat på julgranen vid rockefeller center. Då ringde telefonen och det var dags för mig att bege mig till subwayen för att åka och möta upp amanda som också skulle komma. Eftersom att jag har världens sämsta lokalsinne så var det lättare sagt än gjort att hitta till rätt subway. Jag frågade en polis om vägen och naturligtvis visade han helt fel subway så det var bara till att traska vidare och fråga nästa polis och denna gången tänkte jag att jag skulle vara smart och fråga två stycken om vägen så att jag verkligen skulle hitta rätt men då visar dom två helt olika vägar och jag var mer förrvirrad än förut. Efter att ha gått runt i kanske en halvtimme och letat hittar jag till slut vad jag tror är rätt subway och jag frågar till och med ytterligeare en polis om den tar mig till canal street där jag skulle möta amanda och jag får svaret att det är rätt så jag hoppar på. Men när jag har åkt i ca 15 min upptäcker jag att den tar mig åt helt fel håll, så får lite hjälp av en man med att hitta rätt. Så jag hoppade av på nästa stopp där jag skulle byta och kommer då upp i värsta slumområdet som är nästintill tomt på människor, såg bara några skumma människor som står och stirrar på mig så jag skyndar mig att hoppa på nästa subway och till slut hittar jag rätt och kan träffa amanda för första gången på väldigt länge, så kul!

Nyårsafton började med lite shopping och sen åkte vi tillbaka till hotellet och gjorde oss iordning och sen begav vi oss ut igen och åkte mot times square. Där försökte vi hitta en restaurang som kunde ta emot 12 personer och det tog ett bra tag innan vi hittade en mexicansk restaurang. Där tänkte vi att vi kör på ett säkert kort och tar tacos men det var bland det äckligaste jag smakat! Sen satt vi på donken ett bra tag och väntade. Klockan 22 gick vi ut igen och letade efter ett ställe att stå på men det var så sjukt mycket folk överallt och nästan alla gator var avstängda så det var nästintill omöjligt att ta sig fram! Men vi hade sån tur att poliserna öppnade ett område till oss så där stod vi med folk som köat sen kl 15, så vi kunde se the ball drop jättetydligt! Vi var tillbaka på hotellet runt två, halv tre igen och somnade ganska snabbt.
Söndagen var ganska lugn men lite shopping och hejdån till Victoria och de svenska tjejerna som ska åka ut och resa innan de åker hem till sverige igen, kommer bli tomt utan v här nu. Sen åkte vi andra hem och äventyret var slut för denna gång. Men det är verkligen inte sista gången jag är i New york, jag vill tillbaka snart igen!

Här kommer ett liten del av alla bilder som togs under helgen!

    


  
  
 

  
 
 


RSS 2.0