Inside a bubble

Det känns som att man lever i en liten bubbla här, att man lever i en helt annan värld långt ifrån det där hemma som man är så van vid. Men nån gång kommer nog verkligheten komma ifatt mig och det är förmodligen då hemlängtan kommer att smyga sig på. Men än så länge trivs jag bra här och jag har en känsla av att det kommer bli ett riktigt bra år! Håller på att smida lite planer och jag hoppas verkligen att det mesta av det jag tänkt kommer bli av. Just nu håller jag tummarna för att 13 april kommer bli en fantastisk dag!
Sen har jag ju även floridaresan tillsammans med familjen att se framemot, inte många veckor kvar nu. Tror att vi skulle flyga den 16 februari, bara tiden går fort!

Men allra mest ser jag givetvis framemot nyår just nu. Times square, new york city och härliga tjejer kommer göra min kväll till oförglömlig! Stort plus är att fina amanda följer med! Har inte sett henne på så länge så det kommer bli riktigt kul att ses igen!

Häromdan tog jag och Victoria en promenad längs med havet och jag har en känsla av att det var långt ifrån sista gången jag kommer gå där, så otroligt fint! Kan man annat än älska att havet ligger 10 min promenad från huset!?

Igår var jag ensam hemma med stellis för första gången medan Victoria och elsa hade en sista date tillsammans och idag åkte jag, madde och elsa till barnes & noble, en mysig bokaffär, så vi satt där i flera timmar och bara läste, fikade och umgicks. Sen hade vi lite sleepover så elsa sov nere i vårt rum en sista gång innan V åker. Kommer nog kännas väldigt tomt när V åker, är ju van vid att vi är två med barnen hela dagarna men det är bara till att vänja sig..

Imorgon är det V's sista dag med familjen så vi ska ut och äta lite chinesee tillsammans, kommer bli en bra men sorglig dag. Även om jag bara känt V ett kort tag så kommer jag sakna henne, hennes positiva sätt och ständiga leende!

Nu luktar det brownies i hela huset, finns inget godare än Jag's brownies kan jag lova. Mums!


merry christmas from the states!

Innan jag for iväg så tänkte jag att jag skulle skaffa blogg så jag kunde hålla dom där hemma uppdaterade om vad som händer, att jag skulle försöka blogga ganska ofta men det blev visst inte så. Det är fullt upp här hela tiden så jag har inte hunnit. Arbetsdagarna är ganska långa och kvällarna går fort.

Det är både kul och skönt att victoria är här, kommer bli tomt när hon åker hem sen. Jag är glad att hon är här och kan visa mig hur allting går till och alla rutiner. Sen är det ju ett stort plus att hon är lika galen i one tree hill som jag är!

Jag kan nu också säga att jag kör bil i USA, har gjort det i snart en vecka. Victorias körkort gick ut för en vecka sedan så nu är det alltid jag som kör. Har inte riktigt vant mig vid hur amerikanare kör men jag hoppas att det går bättre snart. Ibland är det ungefär störst kör först som gäller så det är bäst att man ser upp!

Idag var det julafton och det har varit ganska svårt att hitta julstämningen i år men det är inte så konstigt när man är borta från familjen. V och jag gick upp runt åttatiden för då var det dags att kolla våra julstrumpor. Vi möttes av julmusik och två förväntansfulla barn när vi kom upp. Alla fick varsin julstrumpa som var fylld med fina saker. Sen slappade vi ett tag och kollade på några avsnitt av julkalendern innan det var dags att åka och hämta tomten. Så tomten kom och hälsade på ett tag vilket gjorde Elsa överlycklig och Stellan en aning rädd men gullig som han är vågade han ändå sig fram för att ge sina nappar till tomten. Så från och med idag så använder lillkillen inte längre någon napp, vi får se hur det går. Kvällen bestod av massa julmat och massa paket, så tack familjen och Victoria för allt fint jag fick!

Det är nu också bestämt att det blir New York över nyår, vilket kommer bli så grymt häftigt. Time square och lady gaga låter ju inte helt fel!

Imorgon blir det en slappdag med skype och film med V, så skönt!


Kan också tillägga att vi har dom snyggaste pyjamasarna!


eight days in the states

Nu har jag varit i staterna i 8 dagar, alltså en vecka och en dag. Det är så mycket att göra hela tiden så jag har nog inte riktigt smält att jag verkligen är här. Det kommer nog ta ett bra tag innan jag inser att jag är så långt hemifrån och att det är här jag ska bo i ett helt år. Men jag trivs super så det kommer nog gå fort, så snart är jag hemma igen!

I måndags hade jag min första jobbdag så det var bara att stiga upp på morgonen och se glad ut. Jobbar 6.40 till ca 18.00 mån-tors och lite kortare dag på fredagar så det är långa dagar men det är det värt när man får lediga helger istället!

Jag har nu även kört bil för första gången här i USA och det var lite annorlunda kan man säga. Kommer ta ett bra tag innan jag vänjer mig vid vägarna och systemen här. Det gäller att gasa annars tutar dom och man får köra mot rött om man ska svänga till höger, något som gör mig en aning förvirrad. Men det är bara till att ignorera tutningarna, för tutarna används hej vilt här, och ta det lugnt.

Snart är det jul och sen är det nyår som förmodligen kommer att spenderas i New York med härliga tjejer, ska bli så kul! Time to sleep, det är en ny dag imorgon också!


a lot of new things

Det är full rulle här hela tiden än så länge. Familjen mötte mig på bussplatsen i fredags efter en sex timmar lång busstur från skolan. Det var lite nervöst när man steg av bussen och skulle träffa dom för första gången men dom var verkligen hur snälla och söta som helst så nu känns det bara toppen! Stellan var rädd att jag skulle hoppa på bussen igen så han gick och ropade på mig, sötaste ungen någonsin. På vägen tillbaka stannade vi och åt på the cheesecake factory, så gott. Sen åkte vi till huset där jag först fick en liten rundtur överallt och till sist mös vi framför tvn med glass och film.

Igår satte sig hela familjen i bilen och sen åkte vi runt i området och kollade på lite olika saker och efter det åkte jag och Victoria till mallet. Har en känsla av att det kommer bli farligt att bo här med all shopping och jobbigt att få med sig alla sakerna hem sen när året är slut. Men det tar vi när det kommer sen.. Efter mallet åkte vi till Tavern där V skulle ha lite goodbye-dinner för sina vänner så nu har jag träffat de flesta och alla är supertrevliga!

Idag är det Boston och bio som står på schemat. Som sagt full rulle hela tiden, but I like it!


last day at campus

Snart ar veckan har pa skolan slut och det har verkligen varit fullt upp fran forsta stund!
Pa flygplatsen mottes vi av en man som skjutsade oss till skolan dar vi bor och har alla vara lektioner, sa nar vi kom dit fick vi lite information och sen fick vi ga och lagga oss. Delar rum med en fransk tjej och en tjej fran typ colombia, helt okej. Spenderar dock dagarna med Aishling och de andra knappa manninskorna fran skandinavien, sa det ar nagra svenskar och nagra fran finland. Vet inte vad jag skulle gjort utan dom!
Lektionerna ar otroligt langa och fruktansvart sega, visst ar det intressant men inte sa kul nar var larare far forklara samma ord typ tio ganger innan vissa forstar. Undrar verkligen hur sjutton vissa har kunnat hitta nagra familjer, dom kan typ ingen engelska alls.

Idag var vi inne i New York city, helt underbart! Det var forst en guidad busstur, fast man hann inte riktigt med allting men det var anda kul att aka runt och se olika saker. Sen vi fick vi fritid till att gora vad vi ville men det var pa tok for lite tid! Men det ar verkligen inte sista gangen jag ar dar.

Imorgon ar det sista dagen har pa skolan sa da ar det dags att ta bussen till Boston och traffa vardfamiljen for forsta gangen, ska bli sa otroligt kul!


Last night here

Sista kvällen här i Sverige nu och jag känner fortfarande i stort sett ingenting. Det känns på något sätt så overkligt att jag ska flytta till USA och vara borta i ett helt år så jag förstår nog inte riktigt och därför känner jag heller ingenting. Har i alla fall bestämt med en annan svensk tjej att vi ska ses på flygplatsen i göteborg innan vi checkar in imorgon, så jag kommer inte vara helt själv ändå. Känns ganska skönt faktiskt.

I fredags var fina flickor här och sa hejdå så det var god mat, flaggtårta, skratt, gamla bilder, galna videodagböcker och många kramar. Jag har verkligen världens bästa vänner! Somnade med ett leende efter att ha läst igenom presenten jag fick från min favorit, kunde inte bli bättre.
Igår blev det lite fler hejdån, stack till Frida en liten snabb sväng och sa hejdå till alla innebandytjejerna. Annars spenderade jag hela dagen med fina mamma. Att få umgås med henne en hel dag och bara njuta av hennes sällskap var precis vad jag behövde nu innan jag åker. Jag älskar dig!

Idag har jag stressat ihjäl känns det som. Jag och packning är två ord som verkligen INTE går ihop, men med lite hjälp från min kära mamma så har jag nog klarat mig undan viktgränserna precis. haha! Släkten var även här en sista gång innan jag åker.

Nu ska jag försöka få några timmars sömn innan det är dags att åka, har en känsla av att det kommer bli en aning svårare att somna än vanligt..




Just so typical me

Yes, jag har lyckats bli sjuk nu.. Perfekt timing, verkligen! Men det är i alla fall på bättringsvägen, igår kom jag knappt inte upp ur sängen utan blev liggandes under täcket med förkylning och feber. Så det som egentligen skulle varit en dag på mina två jobb blev istället en dag hemma i sängen! Det skulle sagts en massa hejdån igår, istället fick jag inte säga ett enda. Alla söta små dagisbarn som jag skulle kramat om och sagt hejdå till och alla härliga arbetskamrater på konsum. I och för sig sa jag hejdå till de flesta på konsum i måndags när jag var där och bjöd på tårta och sen fick jag en stor kram från lillkillen på dagis i tisdags så en del hejdån blev det ju ändå.

Så igår och idag har jag käkat c-vitamin, esberitox och alvedon så nu är jag lite piggare. Dagen har bestått av en stund hos frisören och sen i köket där jag har förberett inför kvällen då fina tjejer kommer hit och spenderar en sista kväll med mig innan jag åker.

Helt galet att jag åker om tre dagar, TRE DAGAR ÄR VERKLIGEN INGENTING!!
Har nog inte riktigt förstått att jag ska flytta till USA, att jag ska vara borta från alla och allting jag känner till i ett helt år. Folk frågar hela tiden om jag är nervös och om jag har resefeber men ska jag vara helt ärlig känner jag ingenting just nu, visst ska det bli riktigt kul att åka iväg men jag har nog som sagt inte riktigt fattat att jag verkligen ska åka. Det kommer nog kännas på söndagnatt och på måndag då jag verkligen åker.

Being brave doesn't mean not being afraid,
it means being afraid but doing it anyways.

RSS 2.0