Rest in peace my darling!

Sov gott min älskling! Önskar att jag kunde vara med dig just nu och krama om dig en sista gång, världen är inte rättvis! Du kommer alltid att finnas i mitt hjärta! <3♥ Ily!


Beautiful place

Ännu en helg har gått och dagarna rullar på, börjar komma in i rutinerna nu så det är skönt!
I söndags hängde jag med tjejerna igen och snälla som dom är så körde vi runt till olika fina platser i SF och de visade mig runt lite i staden. Vi körde även upp på ett av bergen som har en otroligt fin utsikt över Golden gate och sf. På kvällen begav vi oss till mallet för att gå på bio, självklart var det breaking dawn part 2 som gällde då de andra inte sett den än och jag klagar inte. Fick till och med se början denna gången, inte illa!
 
Igår var det en ganska lugn dag och eftersom att jag är ledig 5-6 timmar mitt på dagen så passade jag på att springa lite och sen tog jag en promenad i området. Älskar verkligen denna platsen, allting är så otroligt fint! Kommer bli så svårt att lämna allt detta för att åka hem till lilla Sverige igen..
Somnade halv nio igår, kunde helt enkelt inte hålla ögonen öppna längre så det fick bli en tidig kväll vilket kan vara väldigt skönt ibland.
 
Idag hade jag i princip samma schema som igår vilket innebar ett antal lediga timmar mitt på dagen. Fick då ett sms från en av tjejerna som frågade om jag ville hänga med till mallet och det tackar jag självklart inte nej till. Ett par fina skor som jag spanat in ett tag fick äntligen följa med mig hem och även en klänning. Vill inte ens veta hur många klänningar jag köpt under detta året, tur att det är billigt i alla fall..
 
För övrigt så saknar jag mina favoriter så otroligt mycket, saknar alla våra galna dagar, alla pussar & kramar och allt annat crazy som vi gjorde. Mina fina ungar är bäst!
 
Bilder från alla fina platser och allt annat kommer imorgon, är för trött just nu.

Golden Gate

Helg igen och imorgon har jag varit här i två veckor, fattar inte vart tiden tar vägen.
Igår lurade jag med familjen till Ikea för att få lite svensk stämning. Fick med mig julmust och glögg hem så nu är julen räddad. Fick familjen att köpa janssons också, toppen! Så det kommer bli en amerikansk/svensk jul i år. Kommer dock inte bli något riktigt julfirande den 24 tror jag inte utan får vänta en dag till istället. Ska i alla fall titta på kalle den 24 den saken är säker! Här måste vi fortsätta med traditionerna ju.
Efter att vi varit på Ikea tog min värdmamma med mig till en annan butik som har saker från hela världen så där lyckades jag hitta svenskt godis, sååå mycket bättre än det man hittar här kan jag lova.
 
Idag började jag jobba tidigt som vanligt, alltid lika kul när klockan ringer på morgonen. Förmiddagen var lugn, byggde lego med D ett tag. Vi bygger ett stort spökhus med massa skelett och ormar, det ni!
Sen blev jag upplockad av två svenska tjejer och en norsk och vi begav oss in till San Francisco. Åkte över Golden gate för första gången. Älskar verkligen området här, så otroligt vackert med alla berg och kullar överallt och vattnet. Världens finaste utsikt är vad det är.
Vi åkte in till SF och tog en promenad på stranden i det fina vädret. Jag är så tacksam för att vi inte har likadana vägar i Sverige som det finns här i sf. Upp och ner, upp och ner, upp och ner i världens brantaste backar. Hej åksjuka och illamående! Nej tack, jag föredrar våra små skogsvägar där hemma.
När vi var tillbaka igen så åkte vi till ett litet område med en liten gunga. Utan tvekan mitt nya favoritställe, utsikten var fantastisk och i bakgrunden kan man se Golden gate.
 
Nu blir det lite planering inför nästa vecka innan det är dags att träffa tjejerna igen för att gå ut och äta lite, skönt att äntligen träffa lite folk här kan jag lova!
 
 

Happy thanksgiving!

Nu har jag firat min allra första Thanksgiving och självklart var den stora kalkonen med. Förberedelserna började på morgonen då kalkonen gjordes i ordning för att sen spendera 4 timmar där. Jag och barnen började morgonen med att städa deras rum vilket inte var så jättekul då D igår bestämde sig för att hälla ut varenda liten lego bit han äger över hela golvet och det är ingen liten samling han har. Sen blir det ju inte direkt bättre när han även bestämde sig för att byta bur till sin hamster. Lego + hamster mat + pappersgrejer man lägger i buren + en lös hamster som springer omkring = kaos!! Men efter lite om och men så såg man äntligen golvet igen! Efter städningen hann jag med att ta en liten nap vilket verkligen behövdes då alarmet ringde klockan 2.00 så att jag skulle kunna ta emot ett viktigt samtal från Sverige. 2.30 ringde det och sen var det inte speciellt lätt att somna om igen, tidskillnaden är jag inget stort fan av!
 
Klockan 11 kom gästerna som bestod av släktingar till familjen. Bordet med mat blev genast mycket större och det var en intressant blandning som stod där. Självklart kalkon men sen fanns det också stuffing som är nån slags brödfyllning som man stoppar i kalkonen eller har jämte, potatismos, gravy som är nån slags sås, nån rätt med sötpotatis, nötter och marshmallows (väldigt konstig blandning men ändå helt okej) och sen en massa andra saker. Det var kul att få testa på alla nya grejer och kalkonen var supergod!
 
Alla bidrog med lite var och jag lyckades smyga med en svensk äpplepaj i menyn. Det blev en riktig hit, alla verkade tycka om den och jag får nog säga att jag föredrar hellre den än pumpapajen vi hade. Här använder de verkligen pumpa till allt och jag kan väl säga att det inte är någon favorit direkt..
 
Imorgon blir det ikea med familjen så jag tänkte att jag skulle passa på att köpa lite svenska julsaker som glögg och annat bra. Givetvis får vi inte glömma julmusten, vad vore en jul utan must!?
 
 
 

What a bummer!

Fyra virriga au pairer som ska gå på bio efter en lång jobbdag slutar inte alltid riktigt som det ska. Tjejerna jag träffade igår ville gå och se den sista Breaking dawn filmen och frågade om jag ville hänga med. Som tur är har jag en värdmamma som är toppen och hon tyckte absolut att jag skulle gå så det innebar att jag fick sluta två timmar tidigare och det klagar vi inte på! Blev upplockad och vi åkte till mallet i god tid, vi köpte våra biljetter och gick in i salen där vi blev överlyckliga för att vi lyckades få de bästa platserna. Trodde att det i princip skulle vara fullt där inne i och med att alla är lediga imorgon men nej så var det inte som tur var. Men den lyckan höll inte speciellt länge.. Efter att ha suttit där inne i en halvtimme och tittat på reklam så började äntligen filmen men till vår förtvivlan är det inte Breaking dawn som börjar utan en helt annan film. Konstigt tyckte vi då vi var säkra på att vi var på rätt ställe. En hel del andra människor försvann snabbt ut ut salongen och vi tänkte att de kanske sa till att fel film visades eller nått men icke så efter en stund gick vi ut och insåg att vi faktiskt var på fel ställe så vi sprang in i det andra rummet där filmen redan hade börjat. Självklart var det smockfullt så vi fick sitta på första raden, tjoho!! Så cirka två timmar senare kommer vi ut från bion glada men med nackspärr och huvudvärk, lyckat värre!

Raindrops keep fallin on my head..

Jaha mina vänner nu är jag här igen. Ny stad, ny energi kanske vad vet jag. I alla fall har jag hittat lite energi till att hålla bloggen uppdaterad i övrigt så känns det fortfarande som att jag är jetlagged eller nått för jag kan knappt inte hålla ögonen öppna. Vädret har nog också med det att göra för jag blir alltid seg när det är dåligt väder och just nu ösregnar det ute vilket det också har gjort hela natten och större delen av dagen. Tittade på film med lilltjejen idag och fick då kommentaren "if you're gonna take a nap you have to go to your room!" Jaha ja, så nu får man inte ens vila lite i soffan. Här är det bäst att lyssna annars vet man inte vad som händer!
 
Nu blir det en liten powernap på 15 minuter och sen ska jag bege mig ut i det vackra vädret för att träffa en tysk tjej, förhoppningsvis lyckas jag hitta ett paraply någonstans i huset innan jag går. Håller tummarna för att jag inte ser ut som en dränkt katt när jag kommer fram!
 
och till mina tjejer som läser bloggen med google översättning (jag vill inte ens veta hur det ser ut): I miss you like crazy, 6 more months until I see you guys again. Really hope that I will see you before that though. Don't forgett that we have to have a skype date soon! Love you!
 

The bus

Ännu en dag är över och nu börjar människorna i detta landet att göra sig redo för Thanksgiving och det gör även vi. En enorm kalkon inhandlades idag bland många andra saker och på torsdag kommer massa släktingar och det är äntligen dags. Ska bli kul att få uppleva denna högtid på riktigt och speciellt att få testa en av rätterna som bland annat består av sötpotatis och marshmallows, något som är en väldigt konstig kombination enligt mig men vem vet det kanske är jättegott.
Dagen rullade på och gick väldigt fort, dock har barnen inte riktigt vant sig vid att ha mig här än men det är på väg åt rätt riktning. Det är inte lätt att vara den första au pairen i familjen ibland men samtidigt är det hur kul som helst! Hade skumkrig med O idag, låg och skrattade på golvet båda två. Eller ja, jag på golvet och hon i badkaret. Ett tag kunde jag inte se henne alls för hon var helt täckt med skum. Råkade kanske hälla i liiiiite för mycket bubbelbad i vattnet..
 
Körde bil för första gången i San Rafael idag och det gick toppen. Fick köra bussen som min värdmamma kallar den och ja, jag kan väl inte annat än hålla med om att det är en väldigt stor bil. Dock var den enkel att köra men parkeringen är väl inte lika rolig kanske, speciellt inte om man måste tränga sig in mellan två andra bilar!
Fick även min telefon idag och det blev en iphone vilket jag är väldigt glad över för nu kan jag nå er där hemma lite lättare. Imorgon väntar ännu en arbetsdag och på kvällen ska jag träffa några av tjejerna som bor i området, ska bli kul att få träffa lite nytt folk.
"bussen"
 

I need some sleeeep!

Under de senaste veckorna har jag inte fått tillräckligt med sömn och igår gick det inte längre så klockan nio crashade jag och somnade på 2 sekunder. Min värdmamma hade sitt födelsedagsparty så huset var fullt med folk och jag tänkte att jag skulle vara lite trevlig och hälsa på alla men så blev det inte riktigt. Jag somnade fullt påklädd med både dator och bok i sängen innan jag vaknade och insåg att jag var tvungen att gå och lägga mig. Fick nog 12 timmars sömn och det behövdes verkligen!
 
Idag blir det bio med familjen och sen ska vi åka en liten runda i området så de kan visa mig olika saker. Nästa vecka är det Thanksgiving som gäller, so excited! I år är det min familj som är värdar så det kommer massa släkt hit och hälsar på, ska bli så kul att få träffa alla!

Starting over again

Känns som att jag inte bloggat på evigheter men det har helt enkelt varit fullt upp. Packning, scrapbooks, hejdån och allt det andra tog all min tid. Min sista dag i Boston var underbar men samtidigt hemsk, får tårar i ögonen bara av att tänka på det. Kan inte fatta att jag sagt hejdå till så fina människor och att jag nu befinner mig på andra sidan av landet. Började morgonen med att packa och städa innan jag tog med mig den nya au pairen och åkte till Orange leaf med tjejerna. Spenderade ett par timmar med dom innan det var dags att säga hejdå. Kände mig helt tom, vi har setts varenda dag i en lång tid nu och jag kunde inte fatta, kan fortfarande inte fatta, att det nu är slut på det. Efter massa kramar, tårar, fina ord och löften om att ses snart igen sa vi hejdå och jag åkte tillbaka hem för att göra klart barnens scrapbooks. Jisses, vilket jobb! Hade jag vetat hur lång tid det tar så hade jag definitivt börjat mycket tidigare. Men resultatet blev bra, jag var nöjd och familjen älskar dom så jag antar att det var värt all tid och stress i slutändan.
Kvällen spenderade jag med min fina familj som bjöd på supergod mat och sen hade vi filmmys. Eftersom att mitt flyg gick tidigt på morgonen fick jag säga hejdå till barnen på kvällen och det var bland det svåraste jag någonsin gjort. Umgicks en stund med min fina lilla tjej tills hon hade somnat och sen gick jag in och pussade lite på lillkillen som redan sov. Hur sjutton ska jag klara mig utan mina fina ungar?! 6 månader till tills vi kan kramas igen!

Flygningen gick bra även om det inte var speciellt kul att spendera 7 timmar på ett plan. Flög först till Phoenix och sen till Oakland.
På plan nummer ett där jag spenderade nästan 6 timmar satt jag jämte en jättetrevlig gubbe som var på semester med sin fru. Efter ett litet tag byter han plats med en annan kille så att han ska kunna sitta jämte sin fru istället. Givetvis hamnar jag jämte en äcklig slisk gubbe istället som började fråga alldeles för mycket frågor. Det känns ju inte direkt bättre när hans vän börjar blinka och säga massa grejer som att slisken kan vara glad att han fick sitta där istället för att sitta inklämd mellan två tjocka gubbar men jag föredrog hellre att han satt mellan två gubbar! Sen början han tjabba om att de ska byta men jo tack, skulle varit tacksam om ni kunde suttit i andra änden av planet istället eller om dom bara kunde varit tysta! Ipoden kom fram så fort det var tillåtet och stannade framme resten av resan kan jag lova!
Plan nummer två var nog det minsta plan jag flugit i, om man inte räknar planet från skydivingen då vill säga, och det märktes verkligen då varenda människa som reste på sig slog huvudet i taket. En gubbe slog huvudet i taket 5 gånger innan han lärde sig, kände mig lagom dum där jag satt och asgarvade åt honom men han bara vände på sig och började skratta han med.
Det satt ingen på platsen jämte min när jag kom så höll tummarna för att det skulle bli en normal person. Självklart kommer en snurrig gubbe som ser ut som en gammal Harry Potter ute på safari och sätter sig jämte mig. Just my luck tänkte jag och som pricken på i:et så stinker han otroligt mycket svett också. Samtidigt som jag satte på fläkten för fullt tänkte jag att det här kommer bli två roliga timmar.
Men självklart upptäcker HP att han sittet på fel plats och att han måste flytta på sig, givetvis sitter han innerst så jag måste flytta på mig och självklart är det då min tur att slå huvudet i taket, just great! Efter ett tag kommer en till gubbe som inte är mycket bättre än gubbe nummer ett men jag antar att det är min vanliga tur. Han var inte lika pratglad som andra amerikanare som tur är så jag kunde sova mig igenom resan.
 
Så efter två flygningar som kunde varit bättre så var jag äntligen framme. Hittade familjen efter ett litet tag där de glatt viftade med skyltar med michaela på. Vi gick och väntade på mina väskor och det var väl aningen pinsamt att säga varje gång efter vi att vi tagit en väska att det var mer på väg. Men två stoora resväskor, en liten resväska och två andra väskor senare så hade vi äntligen hittat allting och kunde åka hem. Vi stannade på en italiensk restaurang innan vi åkte hem. Huset är sååå fint och jag kan erkänna att jag är lite kär i deras badrum, skulle kunna bo där inne! Hittills har vi inte gjort så jättemycket men vi har en hel del småresor att planera och även en del lite längre, can't wait!
Nu håller jag även tummarna för att jag får finbesök från Australien någon gång under mitt halvår här!
 
 
Två av badrummen i huset..

Crazy times!

Som jag nämnde i förra inlägget så har jag väldigt många saker som snurrar i mitt huvud just nu och bloggen har därför blivit lidande. Men jag ska försöka att få ihop ett lite längre inlägg till helgen som kan sammanfatta vad som hänt den senaste tiden. Två dagar tills den nya au pairen kommer och fem dagar tills jag åker, helt galet!
Nu ska jag ut och äta med bästa vän innan vi drar hem till henne för att kolla på valet med de andra tjejerna. Go Obama!
 
Spenderar kvällen med mina fina!
 

KAOS? oh yes!

Mitt liv är aningen kaosartat just nu och därav den dåliga uppdateringen. Mitt huvud är för tillfället fyllt med ord som förlängning, packning, städning, försäkringar, körkort, hejdån och allt annat som ska tas hand om. En vecka kvar här på Östkusten och jag kan inte fatta det. Om en vecka kramar jag om mina fina ungar för sista gången på ett bra tag och säger hejdå till mitt liv här. På ett sätt vill jag väldigt gärna åka över till Kalifornien nu och börja mitt nya liv där men samtidigt är jag inte riktigt redo till att lämna allting här. Så hur handskas jag då med detta? Jo, jag packar lite halvhjärtat, lämnar rummet i totalt kaos och går ut för att umgås med mina fina vänner istället, skjuter upp allt som har med försäkring och körkort att göra. Borde verkligen ta tag i allting med tanke på att det bara är fem dagar kvar tills den nya au pairen kommer och då ska alla mina saker vara ihop packade och jag kan lova er att det är inte lite grejer man samlar på sig under ett år.
När jag började packa så samlade jag ihop alla mina saker och tanken var från början att jag skulle lägga dom i ett hörn av rummet men det slutade istället med att halva rummet var täckt med mina grejer. Trodde jag skulle dö när jag såg allting men nu har jag fått ihop det ganska bra, tror jag i alla fall. Har sorterat och försökt slänga bort så mycket som möjligt av allt onödigt men ni som känner mig vet att det inte blev speciellt mycket då jag är världens sämsta på att slänga bort "onödiga" saker. Kommer säkert att få höra ett och annat från mamma sen när jag kommer hem om detta, haha..
 
Så nu är det då helg och ett ypperligt tillfälle att ta tag i allting som måste göras men vad är då mina planer för dagen? Självklart börjar jag med att åka till mallet med tjejerna. Har i alla fall bestämt mig för att inte köpa en enda sak då jag verkligen inte har plats för mer saker i mina väskor men vi får väl se hur det blir med den saken.
 
Nu är Amanda tillbaka i Sverige igen och jag kan väl erkänna att jag faktiskt är aningen avundsjuk. Skulle också vilja åka hem och krama om alla fina människor där hemma. Sju månader till här i staterna och sen är det äntligen min tur!
 

RSS 2.0