Back on track

Har fått lite skäll för att jag bloggar för lite så jag får väl ta och skärpa mig nu då helt enkelt. Sen jag skrev sist har det hänt rätt mycket och den största grejen är självklart Florida resan och den var underbar.
På torsdagen flög vi ner till Florida och möttes där av värmen, underbara efterlängtade värme. det var dock ingen sol eftersom att vi kom dit på kvällen så första dagen var ganska lugn. Vi checkade in på hotellet som var jättefint och sen gick vi ut och åt lite. Fredagen spenderade vi vid poolen där ungarna visade att dom verkligen var vattendjur och sen åkte vi till Disney downtown på kvällen. Det var mysigt att gå runt där bland alla affärer och Disney saker. Ungarna fick varsin jätteklubba så dom var nöjda och glada i alla fall.
Lördagmorgon steg vi upp tidigt för att åka till Magic kingdom som är den stora delen av Disney world. Där började vi med att gå runt till de olika karaktärerna för att ta kort och låta ungarna ta autografer. Sen gick vi på en 3D-film, såg shower, parader och massa annat kul. Självklart åkte vi en massa karuseller också. Disney's electrical parade som de visade på kvällen var riktigt häftigt. Det var kolsvart ute och olika karaktärer åkte runt på stora vagnar som var upplysta med miljontals lampor men det bästa av allt var nog showen som visades på slottet och fyrverkerierna. Det var ett slags bildspel som visades på slottets väggar så det såg ut som att hela slottet ändrade utseende. Sen avslutade de med att skjuta upp massor av raketer. Det var en riktigt bra kväll med ett bra avslut. Det var verkligen en upplevelse att vara där.
På söndagen åkte vi till en annan park och denna gången var det Animal Kingdom som gällde och det var också väldigt kul. Vi åkte på safari och såg massa vilda djur, såg 3D-filmer, lejonkungen musikal, hitta Nemo musikal, åkte karuseller och gjorde massa annat kul. 3D-filmerna var häftiga då de hade en massa effekter som luftpuffar, dimma, vatten som sprutade, dofter som t.ex. en god paj eller en stinkbug (väldigt äckligt kan jag tillägga) och saker som petade en i ryggen.
Måndagen var sista heldagen vi hade i Florida och den spenderade vi först vid poolen med strålande sol och värme vilket var perfekt sen på kvällen åkte vi till Disney downtown igen för att äta på rainforrest café som är en restaurang inredd som en regnskog så det var träd, stora akvarium med fiskar, stora plastelefanter, apor, papegojor och massa annat överallt. Det var även en massa ljudeffekter hela tiden och ibland släcktes det ner för att det började åska och blixtra där inne så det var ett lite annorlunda men kul ställe.
Är jättenöjd med resan och hade hur kul som helst.

Förre helgen blev det också en liten tripp till New York med Amanda. Vi bestämde oss för att åka dit över dagen och gå runt lite. Så klockan sju åkte vi hemifrån för att sen mötas på South station och ta bussen till Ny. Kan tillägga att det var två trötta tjejer som hoppade på bussen och så vi sov oss igenom större delen av den fyra timmar långa resan. Väl framme i Chinatown snurrade vi runt en aning förvirrande och letade efter en tunnelbana. Hade vi varit smarta hade kanske kartan från sist vi var där fått följa med men icke. Vi hittade ett antal ingångar till tunnelbanan och kunde först inte bestämma oss för vilken vi skulle ta och givetvis hoppade vi på fel. Men efter att åkt fel en del så kom vi till slut till Times square där vi åt lite lunch innan vi begav oss vidare igen. Vi lyckades hitta en karta som hjälpte oss ibland och ibland inte. Under dagen hann vi också gå till Sockerbit (en affär med svenskt lösgodis), Central park och till sist gossip girl trapporna. Det var en rätt konstig dag då vi på förmiddagen hoppade av bussen med solglasögonen i högsta hugg för att sen på eftermiddagen slängde på oss luvorna för att undvika snön. Blåste även galet mycket och jag lyckades att få en flygande keps rakt i ansiktet, tack för den! Det var en bra dag men av någon konsig anledning tror jag att vi spenderade mest tid nere i tunnelbanan, kan inte förstå varför.. Vi får väl se det så att vi lärt oss en hel del om att åka tunnelbana i NY nu iaf.

Igår kom Amanda hit och vi spenderade då det mesta av tiden i en bil i hopp om att hitta rätt till lite olika ställen. Förstår inte vad det är med oss två, antingen spenderar vi tiden i tunnelbanan eller i bilen. Som tur var fick kvällen ett lite bättre slut då det blev filmmys, five guys och ben&jerrys.

Veckorna här bara flyger iväg, snart har jag varit här i tre månader och jag har ingen aning om vart tiden har tagit vägen. Det känns som att jag nyss kom hit samtidigt som det känns som att jag har varit här hur länge som helst. Ett år kommer gå så himla fort, jag kommer snart att vara hemma igen!

Det togs en hel del bilder i Florida så här kommer en liten del av dom. Klicka på bilderna för att titta på dom.
                                              


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0